en  de  bg 
  СОФТУЕР
    - MapInfo
    - Intergraph
  GPS Решения:
    - Ashtech
    - FM bgmaps.com
  УСЛУГИ
  БАЗИ ДАННИ ЗА БЪЛГАРИЯ
  КЛИЕНТИ
  ПУБЛИКАЦИИ
  DATECShttp://www.bgmaps.com/

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.datecs.bgmaps

http://go.bgmaps.com/

http://fm.bgmaps.com/

ЗА НАС НОВИНИ ПАРТНЬОРИ КОНТАКТИ


23.11.2016
ГИС Алианс България отбеляза Световния ГИС ден за трета поредна годинаЗа трета поредна година на 16 ноември ГИС АЛИАНС България, отбеляза Световния ГИС ден със семинар и празничен коктейл в Централния Военен клуб в София.
Мотото на семинарната част беше „Многообразието на ГИС“. Бяха представени редица актуални проекти и новости в областта на ГИС технологиите.
Датекс ГИС център беше представен от Станислав Дерекьовски с решение „Система за генериране и оптимизиране на маршрути за транспортиране в логистична верига”. Презентацията показа новите подходи и съвременните методи за анализ и управление на дейностите, свързани с транспорт и логистика. Другите теми бяха свързани с Националния портал за пространствени данни, Мобилни ГИС приложения ,Управление на риска, Технологии за работа и събиране на данни с дрон, Използване и прилагане на open source технологии в ГИС и др.
Повече от 150 участници се присъединиха към прекрасното събитие, а за доброто настроение на коктейла се погрижи първият „ГИС БИГ БЕНД” в България.
Благодарим на всички, които бяха с нас на Световния ГИС Ден в България ’2016.


22.12.2015
Весели празници!


Датекс ГИС Център ви пожелава Весела Коледа и Честита Нова Година!


18.11.2015
ГИС Алианс България отбеляза Световния ден на ГИС


На 18 ноември ГИС АЛИАНС България, обединяващ компаниите ТехноЛогика, Мапекс, Датекс, Дейтамап, Битмап и ГАП консулт, отбеляза Световния ГИС ден със семинар и празничен коктейл. Събитието се състоя в модерния хотел Sense, където гостите имаха възможността да се насладят на панорамна гледка към нощна София от 9-ия етаж.
Над 120 представители на ГИС обществото проследиха презентациите под мотото „Многообразието на ГИС“. Бяха представени редица успешни проекти, реализирани с различни ГИС платформи: TOBEL, Luciad, TIMS, MapInfo, BGmaps и, разбира се, open source системи. Сред организациите, които представиха своя опит бяха Военно-географската служба на МО и Агенцията за устойчиво енергийно развитие, Национален парк „Пирин“, асоциация „Интерактивна България“ , Асарел –Инвестмънт“ и др.
Академичната общност в лицето на МГУ „Иван Рилски“, УАСГ и СУ „Св. Климент Охридски“ също разказа за постиженията си в областта на ГИС: използването на безпилотни летателни системи при осигуряване на пространствена информация и за ГИС като неформален образователен подход.
Разнообразните презентации и демонстрации предоставиха възможност на участниците в семинара да видят и сравнят различни ГИС решения, приложими, както в частния сектор, така и в държавни организации. Членовете на ГИС АЛИАНС България смятат, че за потребителите на ГИС е полезно и важно да познават многообразието им, за да изберат най-подходящата за тях платформа.
По време на коктейла бе отбелязана и първата годишнина на ГИС АЛИАНС България. Компаниите ТехноЛогика, Мапекс, Датекс, Дейтамап, Битмап и ГАП консулт доказаха, че могат да превъзмогнат конкуренцията помежду си и да се допълват по отношение на своите компетенции и услуги.


29.09.2015
Датекс ГИС Център участва във форума "Предизвикателства за развитие на сектор земеделие през новия програмен период"


Датекс ГИС Център участва във форума „Предизвикателства за развитие на сектор земеделие през новия програмен период”, организиран от ICT Media и „Капитал” в хотел Балкан в София на 29 септември 2015. Конференцията представи възможностите за еврофинансиране през новия програмен период, основните приоритети, подготовката на българската администрация и бизнес за усвояване на европейските средства, както и новите технологии и примери за внедряване на ИКТ в сектора.

Станислав Дерекьовски, „Търговски директор Датекс ГИС Център” и Огнян Стоянов „Експерт проектиране и програмиране” представиха възможностите на Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК) на Държавен фонд „Земеделие“, която гарантира разпределението и изплащанията на европейски средства.
Бяха изложени редица възможности за технологични обновления предизвикани от нормативните изисквания и нарастващите потребности на потребителите на системата.


24.11.2014
Международна конференция за бъдещето на Долен Дунав


Датекс ГИС Център беше представен от Кирил Вачов, генерален мениджър, и Станислав Дерекьовски, търговски директор, на Международната конференция Бъдещето на Долен Дунав: Регионално насърчаване на икономиката - Интелигентни градове - Нова инфраструктура.
Г-н Дерекьовски запозна присъстващите с възможностите на ГИС за моделиране и анализ на кризи при наводнения. На форума бе обсъдена и приета „Харта за раз­ви­тие на Долен Дунав“ за формиране на ключови политики за ускорен растеж на региона.Страница 1 от общо 19: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Следваща >> 


 Copyright (C) 2003 - 2023 DATECS GIS Center